Снимка: БТА

След скандала с надвзетите партийни субсидии, ГЕРБ първа се зае да възстанови надвзетите средства, съобщиха от партията.

Още по темата

Това е станало днес, след като са били обнародвани в Държавен вестник промените в Закона за политическите партии и Министерството на финансите публикува информацията за сумите, които подлежат на доброволно възстановяване по централния бюджет от страна на политическите партии и коалиции, допълниха от ГЕРБ.

По разпореждане на техния председател Бойко Борисов партията е превела по сметката на финансовото ведомство в БНБ цялата дължима сума, пише още в съобщението.

След като стана ясно, че партиите са получавали реално по 13,20 лв. държавна субсидия на спечелен глас на изборите, вместо записаните в закона 11 лева, правителството реши неприсъствено да предложи поправка в Закона за политическите партии, с която да ореже част от парите.

Борисов също така поиска партиите да взимат по 1 лев на глас, което предизвика доста смут и дебати в политическото пространство. Стана ясно, че въпросите с колко и как да бъдат финансирани партийните формации още ще се обсъждат преди да се вземе окончателно решение.

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 3 седмици

Някой съмнява ли се, че ако Бойко все пак се съгласи на 5-6 лв. субсидия, крушовишката приватизаторка и антуража й след 2 месеца няма да кажат- "Бойко не изпълни исканията на народа от референдума".Аз не се съмнявам, че ще го направят.Поради тези си намерения Корна НИКОГА няма да изрече точна цифра, каква субсидия иска. За да може да плюе после който и каквото да реши.То тя и друго не прави откакто узурпира БКП-то.Боже,колко колко мъка и старческа злоба има в тази партия, колкото в електорат й!

53

Анонимен

преди 3 седмици

Bg sadebna systema e korumpirana mafia. No shengen for bg!

52

ПроСоТо

преди 3 седмици

добре де!...Но до кога ще триете въпроса ми:

.-Кой,по чие нареждане грубо се наруши Закона за държавния бюджет и се отпуснаха вместо 11 лв,13 лв на глас?

..КОЙ НАРЕДИ ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ?!