Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Видео 18.06.2019

Шансовете на омбудсМая в кметска битка са Фандъкова 50:50

При евентуална кандидатура на омбудсмана Мая Манолова за кмет на София, шансовете ѝ за спечелване срещу досегашния кмет Йорданка Фандъкова са 50/50. Това е мнението на политологът Георги Киряков и социологът Евелина Славкова, които коментираха в студиото на "Денят ON AIR" и случващото се в БСП, след като Корнелия Нинова остана председател на партията.

"Това нейно действие ще ѝ се напомня още дълго време. Същата беше историята и с предишния председател на БСП - и той искаше да се бори със задкулисието. Партията е изтъкана от два типа хора - такива на каузата, и хора, които поддържат през бизнес лобита тази идея", смята Киряков.

"За мен е изненада оттеглянето на оставката. БСП има сложна структура като партия. Това, което наблюдавахме при Корнелия Нинова, откакто е председател на БСП е, че има една много остра опозиция, която се видя при подреждането на листата за евроизборите", посочи Славкова.

На въпрос какво струва оттеглената оставка на Нинова, политологът отговори, че струва тежестта ѝ в партията и обществото.

"На местните избори, ако структурите не работят, Корнелия Нинова може да загуби много тежко", заяви Славкова пред Bulgaria ON AIR.

Киряков допълни, че е по-вероятно ГЕРБ да спечелят кметските избори, включително на места, където БСП досега има кметове.
 

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 3 седмици

До Анонимен 41.

А, щото мpъcната сeлянкa фъндъкова много разбира, дето обърна София на кaтун? Само едно метро що годе читаво дето се направи, всичко останало - провал и крадене на мангизи - ако тука важаха китайските закони, фъндъкова не само щеше да е свалена от власт пет пъти досега, но щеше да бъде и разстреляна - защото в Китай разхищението на държавна пара в големи количества, се наказва със смърт !!!

51

Аз

преди 4 седмици

До Анонимен
Ех, колко е огромна тази софийска администрация! Близо 1% от имащите право на глас в София! Включително и членовете на БСП, които са към 30% от софийската администрация. Всеки път все тези 1% избиратели решават кой да е кмет, нали?! Нееее... Просто БСП-тролски бълнувания! И празни мечти! Просто софиянци редовно се обединяват срещу БСП!

50

Анонимен

преди 4 седмици

Каквато и да е темата, на някои им се явява все Нинова! Взела им е страха, та и слънцето не виждат!