Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП инициира срещи с политическите сили заради решението партийната субсидия да бъде намалена от 11 лева на глас на 1 лев.

Още по темата
От левицата изпратиха и покани до ръководствата на групите на ГЕРБ, ОП и ДПС в парламента за разговори, свързани с предстоящата промяна в размера на годишната държавна субсидия за политическите партии, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Първата  предвидена среща трябваше да е с най-голямата парламентарна партия в понеделник, само че от ГЕРБ отговориха, че не смитат, че е нужно да има такъв разговор.

"ПГ на ГЕРБ твърдо подкрепя решението на правителството за намаляването на партийните субсидии на 1 лев",  написаха депутатите на Бойко Борисов в писмо до левицата.

"Освен това позицията на ГЕРБ по темата вече беше ясно заявена по време на дeбата и на гласуванията на предложението на Министерския съвет в Комисията по бюджет и финанси и в пленарна зала", пишат още законотворците от мнозинството.

От БСП са изпратили покани и до Обединени патриоти и ДПС. Срещите с тях са насрочени за вторник, а дали ще се състоят предстои да видим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase