Снимка: МС

Ще продължим да толерираме и малкия, и средния, и едрия бизнес. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на юбилейния пети годишен бал на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, цитиран от пресслужбата на МС.

Още по темата
Пред представителите на бизнеса у нас премиерът Борисов сподели добрите си впечатленията от посещенията във високотехнологичните и индустриалните заводи и заяви, че размерът на данъците в страната няма да се променя.

"Ние данъците нямаме да пипаме – това е най-добрата среда. Инвестиции и стабилност – това е, което сочат кредитни агенции, ние ще държим прогнозируеми данъци до края“, подчерта още премиерът Борисов.

В изказването си пред българския бизнес министър-председателят посочи, че в момента приходните агенции работят активно и допълни, че единственият шанс да се вдигнат доходите е тази икономическа стабилност да продължи.

"Надпреварата на политическите партии за това дадено нещо да бъде безплатно, ще доведе до тежък катаклизъм. Безплатното за едни, означава по-високи данъци за други“, обясни премиерът.

Той посочи, че за комунистите няма по-добро от чуждите пари.

"И ние, за съжаление, останахме единствените, които продължаваме да се съпротивляваме срещу думата "безплатно“. В политиката популизмът стигна дотам, че всеки се надпреварва да говори за безплатни неща непрекъснато – дори и една либерална дясна партия като ДПС. Безплатни неща няма в живота. Безплатното за едни означава по-високи данъци за тези, които работят“, посочи премиерът.

Бойко Борисов заяви, че България е в крайната фаза за влизане в чакалнята на еврозоната, както и че страната ни се справя изключително успешно с опазването на външните граници на ЕС.

Според него това е добре, защото ще спре изкушението на банките от лошите кредити и ще се гарантира сигурността на инвестициите.

"Да не говорим, че сме в общото европейско семейство. В противен случай, който не иска – има Европа и на втора скорост. Ние не искаме да оставяме България във втората скорост. Защото големите и силни държави казват, че еврото е това, което ги държи единни“, коментира Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase