Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Пет политически сили ще изпратят депутати в Европейския парламент, сочат данните на ЦИК.

Още по темата

Кой срещу колко ще се разписва: Заплатите и бонусите на евродепутатите

Валерия Велева
каза в студиото на "България сутрин", че участието на Бойко Борисов в кампанията е довело до този резултат на ГЕРБ.

"Победата на ГЕРБ е победата на Борисов. Кампанията на ГЕРБ трябва да се разглежда, да се оценява в първите две седмици и във вторите две седмици. Във вторите на терена остана Борисов сам и всичко останало беше прикрито. Той спечели тези избори по начина, по който винаги го е правил", подчерта Велева.

Колегата ѝ Юлий Москов пък допълни, че ГЕРБ са спечелили изборите с политиките им до този момент. Той и Валерия Велева казаха, че премиерът е предприел рисков ход с многото си излизания пред хората в последните седмици

"Борисов първо отиде при хората да ги погледне в очите, което в толкова кризисен момент за ГЕРБ изискваше мъжество. Както го прегръщаха и целуваха, така можеше да го освиркат и не се знаеше какво ще се случи", каза още Юлий Москов.

Двамата коментираха и ниската избирателна активност у нас. Според Валерия Велева тя трябва да е камбана за политическия елит, а според Москов не е нещо по-различно от други страни, с изключение на Франция и Германия, където има много по-сериозни сътресения.

"Тези 30% гласували не са верни. Това са 30% спрямо неверните ни избирателни списъци. Реалните избиратели са 5,4 милиона, при тях процентът на гласували е значително по-висок", отбеляза Юлий Москов пред Bulgaria ON AIR.

Коментари Напиши коментар

28

Ангел Недев

преди 2 години

За каква победа говори тази госпожа? Невиждали каква е избирателната активност? И ми говори за победа..

27

BOREZ

преди 2 години

BATE BOIKO , chestito.kraino vreme e da razkarach okolo sebe si tezi kradlivi i alchni ministri.ima mnogo inteligentni chora u nas i v chugbina.napravi edin chubav ekip i deistvai. xorata imat doverie v teb. xaide uspech.

26

Аооо

преди 2 години

Ако Бойко Борисов се отърве от коромпираните си съпартйци и заличи комунистите България ще процъфти.