Снимка: Pixabay

"Закупуването на самолети F-16 е тема в развитие, надявам се, че преговорите се развиват положително. Фокусът трябва да е в това да имаме положителен резултат, какъвто е напълно възможен. Колкото повече се спекулира, толкова повече се вреди на това", каза  депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев.

"Едно от предложенията на правителството е да се направи център за обучения в Долна Митрополия, това дава възможности за обучения в региона. На свой ред пък това е вариант и да си възвърнем част от вложените пари", коментира депутатът.

Още по темата

"Основен момент в позицията на правителството е да може да се поддържа и ремонтира самолет, без той да напуска страната", обясни Гаджев.

По думите му всичко зависи от това колко плавно вървят преговорите.

"До 2023-2024 година може да сме завършили доставката. Почти всички самолети могат да дойдат в една година", допълни той.

"В момента служещите в армията могат да изпълняват различни мисии на територията на страната. С приемането на антитерористичния закон е разписано какви са правомощията им. С 10 милиона лева армията е субсидирала охраняването на границата", каза пред Bulgaria ON AIR Гаджев.

"Армията не трябва да има полицейски функции, тя може да подпомага полицията, но с ясен регламент", категоричен бе той.

От думите му стана ясно, че един от проблемите с храненето на служещите в армията е бил свързан със седалището на фирмата - такава от София осигурявала храна във Варна, което създавало казуси с организацията.

Гаджев подчерта още, че в момента се наблюдава обрат - все повече хора кандидатстват за места в армията, като броят им продължава да расте.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase