Видео 04.05.2019

Родна делегация лети за САЩ, преговаря за нови F-16

Българска делегация заминава на 7 май за САЩ, за да преговаря за закупуването на нови самолети за военновъздушните ни сили, съобщи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Делегацията до Вашингтон ще бъде водена от заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов, както и от представители на министерствата на финансите и на икономиката, съобщава Bulgaria ON AIR.

В началото на годината парламентът възложи на Министерския съвет да изготви договор и да води преговири с американското правителство за закупуване на нови бойни самолети F-16.

Според министъра, освен цената, делегацията трябва да повдигне и друга тема - как ще се плаща.

В навечерието на празника на Българската армия чрез видеоконферентна връзка министърът поздрави командирите на военните ни контигенти, участващи е операции и мисии зад граница.

Коментари Напиши коментар

129

Трансатлснтически

преди 1 месец

Причината за спешното посещение е, че Грузия е отказала откриване на военна база на САЩ на нейна територия. Някой се страхува да не се отложи заробващата сделка.

128

Скептик

преди 1 месец

На България и трябват тренировъчни самолети. Който иска да воюва с роднините, да се записва наемник другаде. Много натовски държави търсят пушечно месо.

127

Русия

преди 1 месец

Отиват да лазят.