Снимка: Pixabay

Румен Порожанов категорично отрече неговият син да е извършвал одит, докато той е бил начело на агенцията.

"Това е международна компания, която има строги правила от гледна точка конфликт на интереси", заяви земеделският министър пред "Нова тв".

По повод проверките в къщи за гости, изградени с европейски пари, Порожанов отсече, че контрол на дейността не само има, а е и завишен.

120 проверки на къщи за гости, в половината има нарушения

"Фонд „Земеделие” си е свършил работата. Той е направил всички „чекове”,  от гледна точка на изискванията за риск, анализ и проверка. Дори са завишени проверките по къщите за гости", заяви той.

"Няма сигнал, който да е подаден. А ние не случайно качихме всички къщи за гости на страницата на фонд "Земеделие", допълни Румен Порожанов.

Земеделският министър обеща, че ако все пак публичният списък с всички къщи за гости не е на сайта, до края на деня ще бъде качен.

Оставка в земеделското министерство, по искане на премиера

Той посочи, че към края на 2018 г. е подадено искане за пълно възстановяване на парите към 32 къщи за гости. 62 други пък са с регистрирани нарушения за непълно изпълнение на бизнес плана.

"В момента сме в процедура по събиране на средства за неизползване по предназначение на обекти, финансирани по програмата", поясни министърът.

Той посочи, че се търсят 10 млн. лева.

"Имало е проверки, много над изискуемите. За всеки получен сигнал се организира проверка. Няма липса на контрол", отсече Порожанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase