Снимка: БНТ

Бойко Борисов няма да се откаже от поста на министър-председател ако ГЕРБ загуби изборите. Това заяви премиера в студиото на "Панорама" по БНТ.

"След като спра да съм премиер, прибирам се в партията. Цецо си заложи главата - срещу "Хизбулла" и "Наглите", но с този апартамент заличи всичко", допълни още Борисов.Той бе категоричен, че никога няма да го видим да живее в друг дом, освен този в Банкя.

"Аз съм се родил в тая къща в Банкя, там ще умра. Няма да ме видите в друго жилище и след като изляза от политиката. На президентските вили правят ремонти, аз в резиденцията не съм позволил за 1 лев ремонт да направят. Направил си къща с асансьор. Тези преди нас са имали цели сгради с асансьори - тези, които са приватизирали. За един апартамент с асансьор или за една къща в Сандански, на фона на това, което са приватизирали", възмути се премиерът.

"Каквото съм изградил, другите не могат само да го боядисат. - отсече Борисов и се зарече. - Много брутално ще действам."

"Аз Цветанов си го обичам като дете. Като министър си заложи главата срещу военното крило на "Хизбулла", и за "Наглите". От символ, от човек, който имаше изключителен авторитет в партията, след това нещо (апартамента) заличи всичко добро, което е направил. Има ден за прошка - 26 май", така премиерът загатна, че от резултата на вота зависи бъдещето на Цветанов.

"И в Библията е написано, че първо трябва да се огледаш, преди да критикуваш", каза министър-председателят по повод критиките на президента Румен Радев. Той бе категоричен, че не се цели в поста на своя опозиционер:
"Аз никога, никога не съм искал да ставам президент. Не ми минава през главата. Ще си изкарам мандата, през това време ще си стабилизирам партията", заяви той.

"Диктатура в България? Всеки може да излезе да ме напсува и го правят - от сутрин до вечер. Само дето не съм дал да ми ударят два шамара. - озадачен е от тези обвинения премиерът Борисов. - Някога българите ще си спомнят как по времето на моето управление е имало нула миграция, нула натиск на границата."

"Догодина в края ще им закарам магистралата до Хемус и до Ловеч, за да могат да си ходят до Горна Митрополия", додаде министър-председателят, след като водещият пита дали заради президента Радев е ремонтирал висшето военно училище в Долна Митрополия.

"Вчера 500 000 автомобила излязоха от София и отидоха на почивка - по "Струма", по "Хемус", по "Тракия", после защо съм ремонтирал магистрали и мостове, които по 30 години не са пипани и само Господ ни е опазил", ядоса се Борисов. Той заяви, че не се чувства уморен и допълни, че просто иска да види "Хемус" готова и за това я е направил необратима.

"Последно ще ремонтирам пръстена на околовръстното към Банкя", уточни той. И добави: "Аз съм такъв - винаги за мен последно."

"Президентът се разграничи и по отношение на Северна Македония, където сега ще отиде папата след България. - вметна Борисов. -  президента иначе по много теми работим и се надявам да продължим да работим."

"Беше ми любопитно да видя един паднал човек - как живее и какво се случва. - обясни Борисов как е наблюдавал Тодор Живков - отритнат от тези, които са му целували и ръцете и краката. - После имах възможност да гледам и царя - възхода и как падна, един съветник не можа да вкара в София, където милиони го посрещнаха, даде друг пример той.

Затова толкова ме е яд на моите съпартийци - защото аз съм гледал как се сриват. Затова трябва всичко, което е донесло щета, да се отстранява. Гадно е, но няма друг начин. Един Делян Добрев е изключително умен човек, но не може да бъде лице, обясни Борисов.

Премиерът продължи: "Аз знам истината - български политик в историята на нашия народ приживе няма одобрен. Нещо повече - на нашите царе, с които се гордеем, не им знаем гроба. Нито един приживе - не само не е одобрен, но и убити има. Но няма да допусна да си отидем като маскари, точно обратното. Направили сме много, с десетилетия ще се говори какво сме направили. Имаме още сила, още потенциал, съпротивителни сили на партията."

"Изкарвам си мандата, прибирам се в партията. Ще дам път на много млади хора", заключи Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase