Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Видео 23.04.2019

Борисов vs Радев, но в боя падат само родните военни

Нов залп по генералски. Държавният глава Румен Радев и премиерът Бойко Борисов си размениха остри реплики. Задочната словесна престрелка дойде след изказване на Борисов, че президентът призовава генералите в България към действие, което приличало на военен преврат. Президентът отговори - не Българската армия, а политици и институции са заплаха за демокрацията у нас.
Още по темата


Използват ли се родните военни в предизборната реторика?

"Когато бивши генерали навлязат в политиката, отношението към тях не бива да бъде като към генерали. Очевидно е, че в случая наблюдаваме извадени от контекста думи и твърде много преекспониране от страна на медиите, посредством което се създава усещането за подготовката на военен преврат. А на практика подобен дебат е напълно излишен", коментира в студиото на "България сутрин" ген. Съби Събев от Съюза на офицерите от резерва "Атлантик".

По думите му обаче президентът трябвало да избягва да се намесва в предизборните скандали, тъй като не това е неговата основна роля.

"Държавният глава трябва да бъде обединител на нацията и като такъв да търси диалог и с парламентарно представените, и с извън парламентарно представените партии", категоричен бе той.

Пред Bulgaria ON AIR социологът Кольо Колев изрази мнение, че подобни реплики били неадекватни.

"Думите на премиера Борисов пък изобщо не са насочени към обществото, нито към анализаторите или към политическите генерали. Те са насочени изцяло към преките избиратели на ГЕРБ. Или с други думи, министър-председателят им казва, че ако се случи същото, на което станахме свидетели по време на президентските избори, т.е. не му бъде гласувано доверие, ще има последици", отсече Колев.

Коментари Напиши коментар

186

Shibi ribi

преди 1 година

Бойкооо... да ти се.ра в устата, ши.бан *** недо.клатен!
Е.бан герберски клоун.. Бял камък сянка да ти пази!

185

gosheto

преди 1 година

Dokato pro staka Mutrisov e premier v Bg shte cari haos i miseria.
Otkakto ia ina BG nikoga ne e imalo takqv neuk tapunger nachelo.
Marionetka na zapada i USA, lakei and turcholiata,
slaboumen vlastolubec koito pet pari ne dava za bqdeshteto na BG
Tribva da se sqdi kato nacionalen predatel i da se nabuchi na kol
niakolko pqti. - PAk malko shte e za zlinite koit toi napravi za stranata ni

184

ххл

преди 1 година

Много правилно, на малка България не и трябва президент и такъв голям парламент!!! Като гледам от тех файда няма, само дето ползват парите на избирателите, щото заплати ми са от народа,а пък за 30 год. подем йок. Румъния беше много зле,а сега ние къде къде сме след нея!? Бати Бойко вземи,че стегни редиците,надеждата ни е в теб!!!