Глобите на Беър Грилс, които екоминистерството наложи след излъчване на епизод, заснет в Национален парк Рила, са вече платени. Пресслужбата на екоминистерството съобщи, че глобите по два от издадените три акта за нарушения по време на снимането на епизода са изплатени.

През февруари месец стана ясно, че до МОСВ е изпратен сигнал във Facebook за заснетите кадри в епизодът "Планината Рила - България - В дивата пустош с Беър Грилс и Дерек Хъф" (Rila mountain Running Wild with Bear Grylls S04E05 Derek Hough 2018).

Още по темата

В епизода се вижда, че Беър Грилс и Дерек Хъф плуват Каракашевото езеро, палят огън и ловят животни в езерото.

Филмът е заснет в края на юни 2017 година в "Парков участък Боровец", след като за това е получено разрешение от директора на парка. Проверката обхваща и действията на отговорните служители от ДНП "Рила" по време на заснемането на предаването.

Глобите, които МОСВ наложи са за влизане и плуване в Каракашевото езеро и за улавяне и убиване на защитени животински видове.

От пресслужбата на МОСВ допълват, че предстои директора на Национален парк Рила да издаде и глоба за палене на огън на неразрешено място. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase