Снимка: БТА

"Аз съм първият в държавата, който се противопостави на ГЕРБ много ясно", заяви категорично лидерът на ПЕС и кандидат в листата на БСП за европейските избор.

Още по темата

Той отрече пред bTV да е тласкал партията към задкулисието, докато е бил лидер на БСП. "Като лидер на опозицията в периода от 2009 до 2013 г. не съм имал нито една среща с лидера на управляващата партия господин Борисов. Една имах, по негова молба, на тема "Белене", защото той ме покани и каза, че има вариант за решаване. По думите му, Станишев е водил ясна и категорична битка с ГЕРБ. Той обясни, че е странял от икономически групировки, защото според него политиката трябва да стои далеч от тях.

Станишев призна като грешка предложението на Делян Пеевски за председател на ДАНС. "Очевидно беше политическа грешка и това си пролича по реакцията на обществото. И аз съм платил цената. Който мисли само за миналото, никога няма да върви напред, защото винаги ще се спъва. Човек трябва да си прави поуки", каза още той.
Лидерът на ПЕС коментира и думите на премиера дали БСП има право да говори за корупция. "Работата на опозицията е да сочи дефектите и слабостите на управляващите. От 10 години управляват ГЕРБ. За сегашното състояние на страната отговорност носят те", заяви той.

Сергей Станишев също така коментира още едно изказване на Борисов, който нарече партията му "чеверме-социалисти". Станишев обясни, че политиката трябва да бъде битка на идеи." Когато политиците се замерят с обидата, това е обидно за гражданите, за тяхната интелигентност. Хората не са глупави и такива подмятания не отиват на никого, в това число и на министър-председателя".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase