Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Водач на листата на ДПС за евроизборите ще бъде нейният лидер Мустафа Карадайъ. След него са Делян Пеевски, Илхан Кючюк и Искра Михайлова, пише "24 часа".

Листата е подредена на заседание на Централното оперативно бюро в четвъртък, след като са били разгледани номинациите на местните структури в страната.

Още по темата

Най-голямата изненада е, че досегашната водачка Филиз Хюсменова няма да бъде в листата, след като си е направила отвод по лични причини.

Макар и да е начело, Карадайъ няма да става евродепутат. Той ще отстъпи мястото си на следващия в списъка.

Така новите представители на партията в Европарламента вероятно ще са Делян Пеевски, Илхан Кючюк и Искра Михайлова, тъй като ДПС има претенциите да спечели три места в европарламента.

На пето място в листата на ДПС е поставена Атидже Али – Вели, която е заместник- изпълнителен директор в Държавен фонд „Земеделие“. Шеста е Севим Мусак от Мадан. Седми е бившият екоминистър от правителството на Пламен Орешарски Станислав Анастасов. Осми е Сюлейман Сюлейман от Добрич. На 9-о и 10-о място съответно са Антоанета Асенова и Гюлфие Арнаудова от село Абланица, община Хаджидимово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase