Снимка: архив "Булфото"

След като президентът Румен Радев свика КСНС заради "Апартаментгейт", лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира, че държавният глава "е нагазил прекалено дълбоко в политическата кал".

Още по темата

"Считам, че президентът прекалено дълбоко нагази в политическата кал, това смятам аз. Можеше да запази рейтинга си. Но явно има други цели. Негово право, негова работа", отсече той.

По-рано от президентството съобщиха, че на 8 април президентът свиква Консултативен съвет по национална сигурност на 8 април на тема "Резултати от противодействието на корупцията по високите етажи на властта. Необходимост от мерки".

Валери Симеонов коментира и казуса с апартамента на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Той посочи, че на негово място би се оттеглил от поста си, но подчерта, че не може да говори от негово име.

"Нека да се установи какво има, има ли нарушения, дали тая тераса е негова. Аз ако бях шефът на КПКОНПИ, щях да се оттегля, за да не преча на разследването, но не съм Пламен Георгиев, че да говоря от негово име", заяви Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase