Снимка: БТА

Шефката на здравната комисия Даниела Дариткова, която става шеф на парламентарната група на ГЕРБ на мястото на подалия оставка от поста Цветан Цветанов обяви, че ще се надява да има подкрепа на съпартийците си и ще се бори ежедневно за нея.

Още по темата
Премиерът Бойко Борисов обяви, че тя поема щафетата от Цветанов, защото е компетентна, с добро излъчване, с авторитет в партията, член на Изпълнителната комисия.

"Никога няма да мога да бъда Цветанов в парламентарната група", призна тя.

"В кризисна ситуация смятам, че това е едно предложение, което е наситено с големи отговорности и го приемам от една страна със съзнание за оценката, а от друга като предизвикателство", коментира Даридкова.

Тя добави, че ще търси консенсус не само сред съпартийците си, но и сред останалите политически сили в парламента, за да има устойчиво мнозинство, което е много важно, за да работи правителството и за да има стабилност в държавата.

"Едно поведение без агресия ще даде и друг облик на парламента и ще покажем модел на обществото, в което за съжаление агресията взима превес, ще работя с диалог, имам добрият пример на Цветанов", отбеляза новата шефка на ПГ на ГЕРБ.

А с опозицията в лицето на БСП, която бойкотира работата на Народното събрание, все пак тя се надява да работят заедно в търсене на устойчивост и в интерес на хората.

Според нея е редно опозицията да е конструктивна.

"Поведението на ПГ на ГЕРБ се определя от политическата сила, която представляваме и отговорностите, които сме поели, ние ще сме последователни и ще изпълняваме програмата, с която сме се ангажирали през този мандат", заключи Дариткова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase