Снимка: Bulgaria ON AIR


Видео 26.03.2019

Пак на протест: Българските превозвачи срещу пакета "Мобилност"

Последната надежда на България беше точката за гласуване на пакета "Мобилност" да отпадне от дневния ред на парламентарната сесия.

За това призоваха редица евродепутати, сред които дори председателят на Транспортната комисия в Европарламента – французойката Карима Дели. Както и представителят на Европейската народна партия Андрей Новаков.

2 гласа обаче не достигнаха за промяната в дневния ред. Стана ясно, че трима от българските евродепутати не са били в пленарната зала.

Николай Рашков от съюза на международните превозвачи заяви в студиото на "България сутрин", че е бил изненадан от резултат 156 на 154, при липсата на тримата евродепутати - Неджми Али, Светослав Малинов и Николай Бареков.

"Смятам, че те тримата дължат обяснение както на мен, така и на всички мои колеги и на българския народ", категоричен беше той.
Още по темата


"И тримата господа са били канени неведнъж от транспортната индустрия. Единственият, който се отзова, беше Светослав Малинов", допълни Рашков.

Той заяви пред Bulgaria ON AIR, че Бареков директно е отказвал покани, защото е имал по-важни задължения.

Протестите в Страсбург ще се проведат утре, като българските превозвачи ще тръгнат от тук утре сутринта, защото обсъждането ще започне в 9 часа днешно време. Има потвърдени около 200 човека. Николай Рашков допълни, че протести ще има и в София и призова всички желаещи български граждани да се присъединят.

Темата коментира и евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков, който не скри разочарованието си от тримата неявили се депутати, тъй като е на мнение, че е можело да се блокира тази поправка.

"Кой е дошъл на работа и кой не, трябва сам да отговаря, мен ме подразни това, че имаше колега, който е казал, че и да е бил там е щял да гласува за този пакет", заяви той.

Той допълни, че са внесени много предложения, с които да можем да защитим правата на българските превозвачи.

"Каквото и да стане, това е гласуване на първо четене, едва след второ четене може да влезе в сила гласуването. Всички колеги ще направят всичко възможно", успокои превозвачите Новаков.


 

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 3 месеца

Да попитам, че не съм наясно кой си харчи заплатата в България, шофьора или превозвача? Аз съм за шофьора...

24

Анонимен

преди 3 месеца

Превозвачите против, наемните работници (шофьорите) ЗА!!!

23

един

преди 3 месеца

до А помните ли

Пакетът наистина беше свален от дневен ред и замразен. За жалост ALDE (либералчетата) решиха, че трябва да го вкарат в дневния ред за сряда, като тази тяхна стъпка е против провеждането на заседанията на ЕК.

На сегашните евроизбори всеки да помисли за кого да гласува - поинтересувайте се всяка партия към кое европейско семейство принадлежи, какви интереси ще защитава и не гласувайте автоматично на принципа "сини-червени".