Снимка: bgonair.bg

Видео 19.03.2019

Референдум за мир? АБВ започва подписка

АБВ започва подписка за референдум за сформиране на национална позиция по проблемите, свързани с мира. Въпросите са два - "Българските граждани съгласни ли са на територията на страната ни да бъде разполагано ядрено оръжие?" и "Сългласни ли са българските граждани военните полигони, разположени на територията на страната ни в момента, да бъдат само и единствено за самоотбрана?"

"Необходимо е да има диалог и мирни политически решения. Стартирахме и имаме подкрепата на седем политически сили. Но на нито една от парламентарно представените. Няма как да искаш мир, а в същото време да се въоръжаваш. Целта на референдума ще бъде гражданите да дадат своето мнение", коментира в студиото на "Дeнят ON AIR" лидерът на АБВ-Младежи Пламена Заячка.

Тя отбеляза, че българска организация за първи път взима участие на международен форум на страните от БРИКС. А това, по думите ѝ, е не само огромна чест, но и възможност за нас.

На форума "Визия за бъдещето" участват над 15 държави от Европа, Азия, Южна Америка и Африка, представители на Г-20, ОНД, ЕС, което давало добра платформа за сътрудничество в посока на глобалния мир, хуманитарно и политическо сътрудничество, търговия и предприемачество, образование, енергетика и спорт.

"АБВ настоява България, като член на НАТО, да инициира нов процес "Хелзинки 2" за сваляне на напрежението и по този начин да не се допуска ескалация във въоръжаването", допълни Заячка.

Пред Bulgaria ON AIR лидерът на АБВ-Младежи каза още, че БРИКС отваря нови хоризонти пред страната ни.

"Това са ресурсни държави с общ пазар над 4 млрд. души, които представляват три от топ 5 икономики в световен мащаб. И не е необходимо да бъдеш икономист, за да видиш ползите от сътрудничеството с тях", отсече гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Коментари Напиши коментар

56

ист

преди 2 месеца

Няма армия в света която да е само за отбрана. Когато нападнат държавата, армията е длъжна да отблъсне нападателя, и да го напада в неговата територия.
Този референдум не е от умните. Нормално щом го предлага шадравана.

55

Анонимен

преди 2 месеца

Нещата стават сериозни. Щом Русия активира и пияндета като Румен Петков да се борят в неин интерес това означава че Путин се готви за голяма война в зоната на Черно море.

54

Анонимен

преди 2 месеца

Така и не разбрах АБВ ще иска ли Русия да си премахне ядреното оръжие и базите от Крим или това ще е задължително само за България, Румъния, Турция и Украйна.