Няма нищо лошо в предсрочните парламентарни избори. Това обяви евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в "Денят ON AIR". Според него това може да бъде оздравяващо за парламента, тъй като много хора нямат място в пленарната зала.

Джамбазки допълни, че не може да коментира решението на Марешки и "Воля" да излезе от парламента. "Работата на депутатите е в Народното събрание, а не да ходят по командировки. Няма нищо лошо в предсрочните парламентарни избори. Не може обществото да се държи в постоянно напрежение", заяви той.

Джамбазки също така коментира и терористичния акт в Нова Зеландия. Той призова полицията и прокуратурата да си свършат работата, в случай, че наистина човекът, избил близо 50 човека в масова стрелба, е бил у нас.

"Прокуратурата и полицията трябва да си свършат работата, свързана с атентатор в Нова Зеландия. Не виждам обаче връзка с България", каза евродепутатът.

Той изрази и мнение, че премиерът на Великобритания Тереза Мей блъфира с темата Brexit. Според Джамбазки тя спекулира с образоваността на гражданите и факта, че досегашните три гласувания в парламента не са били задължителни.

"Никой не знае как ще се случи Brexit. Тереза Мей блъфира. Тя ще изнудва докрай британците, като казва, че няма да има Brexit, а на европейци казва, че ще има, но без сделка. Тези три гласувания не бяха задължителни. Това бяха индикативни гласувания. Мей иска да извоюва за себе си, че е направила сделка", смята той.

Джамбазки коментира и опрощаването на 8 милиона лева от страна на държавата на мюфтийството. Според него това е било голяма грешка, като я оприличи на "сделка с дявола"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase