Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Воля" пак захапа военния министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, който пък вчера скочи срещу депутатите на бизнесмена Веселин Марешки, че и без тях "парламентът ще съмне".

Според Пламен Христов от "Воля" няма промяна в партийното решение и Марешки не бил обявил, че народните избраници от групата му напускали НС. Целта на "Воля" била да се постигне сделка за българския народ, от която той ще бъде доволен.

Още по темата
"Не става въпрос за обрат, защото вчера обявихме нашите намерения. След като го направихме, цял ден слушаме изявленията на министър Каракачанов и на Валери Симеонов, че и без хапчетата на Марешки слънцето щяло да изгрее. В 9.00 ч., след като днес не се регистрирахме, стана ясно, че има нужда от хапчетата на г-н Марешки, ако използвам терминологията на министър Каракачанов. След като се регистрирахме на втория път спасихме министър Каракачанов да ходи да търси лечение при ДПС", коментира той.

Пламен Христов смята, че е много странно обстоятелството, че изведнъж всички министри, към които депутати от "Воля" имали въпроси в парламентарния контрол, били решили точно днес да им отговорят.

Изключение правил само Каракачанов, защото бил болен.

"Мисля, че цялата общественост вижда за какво става въпрос в българския парламент. Говорим и за всички е важно само и единствено дали ще влезем, дали ще се регистрираме, дали ще има кворум. Никой не задава въпроса, ако има кворум благодарение на "Воля", какво ще се свърши", допълни депутатът от "Воля".

Пламен Христов отсече, че е станало ясно, че „Воля“ е нужна в НС, така че предстоят разговорите в сряда с ГЕРБ. "Тогава ще видим дали българският парламент продължава да има нужда от хапчетата на Марешки или не", коментира той. Според него важното било, че от „Воля“ са разбунили духовете в парламента и в обществото.

"По този начин ще започнем да вършим нещо в този парламент и ще спрем да се занимаваме с дребнотемие. Демонстрацията я направиха БСП. Ние правим нещо конструктивно. Нещата започват да се движат. Всички говорят дали търсим сделка - да, ние търсим сделка, да ние ще изнудваме от името на българския народ", обясни още Христов.

Според Искрен Веселинов от Обединени патриоти и без "Воля" кворум в парламента ще има при добра мобилизация на управляващите. Въпреки това той смята, че всеки трябва да ходи на работа, като изключение от това правило не трябва да правят и депутатите.

"Това, че някой е започнал да не ходи на работа и е поставил другите в неизгодно положение и да тегли каиша, не означава нищо, при пълна мобилизация може да се осигури кворум", отсече Веселинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase