Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова скочи отново срещу ГЕРБ  заради Закона за вероизповеданията.

Според нея заявката, която управляващите направиха вчера, че няма да опрощават дълговете на Главното мюфтийство към държавата, а ще им дадат възможност да бъдат разсрочени,не променят нищо.

Още по темата
"За нас от начало и докрай това е сделка между ГЕРБ, Обединени патриоти и ДПС, за да се спаси правителството", отсече тя, цитирана от пресцентъра на БСП.

Нинова настоя, че управляващите са предложили промяната не, защото чуват гласа на хората, а защото са се уплашили от реакцията на хората.

Тя поиска финансовият министър Владислав Горанов да обяви как точно ще бъде разсрочено задължението на Главното мюфтийство и оцени новото предложение на ГЕРБ за разсрочване на задължението за същото като старото, но в по-завоалирана форма.

"Никой не казва за колко време, при какви условия. Едно разсрочване за 50 години е скрито опрощаване. Искаме ясните условия, при които се разсрочват тези задължения. Министърът на финансите да излезе и да ги обяви", соцлидерката.

По думите й сега управляващите манипулират обществото и хвърлят прах в очите му, че проблемът е решен. Нинова обвини управляващите, че по този начин внасят разделение в обществото, тъй като към едни и същи проблеми, се подхожда по различен начин.

Тя попита при тези условия, ще бъде ли представен график за разсрочено плащане на общинските болници, за да не фалират, ще има ли график за разсрочване на задълженията на български граждани, които дължат пари на "Топлофикация".

"Според нас сделката продължава. Гарантирам ви, че това предложение на ГЕРБ ще бъде одобрено единодушно от "Обединени патриоти" и ДПС. Просто, защото така е договорено. Тя е старата под различна форма. Замазват очите на хората, за да просъществува възможно най-дълго новата тройна коалиция: ГЕРБ - ДПС - Обединени патриоти", заяви Корнелия Нинова.

Тя отказа да коментира намерението на "Воля - българските родолюбци" да напусне пленарната зала.

"Ние ги знаем тези движения напред-назад на Воля - ту подкрепят правителството, ту са в опозиция, дайте да изчакаме и да видим колко време ще продължи, ще има ли цена това излизане", изтъкна още Нинова.

Нинова заяви още, че ПГ на "БСП за България" ще се върне в парламента при условие, че управляващите изпълнят исканията им за гарантиране на честни и прозрачни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase