Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Видео 14.03.2019

От "Воля": Напускаме НС заради важните въпроси!


Парламентарната група на партия "Воля" взе решиние да напусне Народното събрание и все пак от управляващото мнозинство са категорични, че парламентарна криза няма.

След като и БСП, и Воля, не са в Народното събрание, кворумът ще зависи само от депутатите на ГЕРБ и Обединени патриоти, които са 122 души. Така никой от тях не може да си позволи да отсъства.
Още по темата


"За сравнение между действията на "Воля" и БСП не бива да става и дума. Нашето решение бе подчинено на множество дебати, които и към момента не са приключили. Изправени сме пред дилемата дали да напуснем и по този начин да оставим държавата в хаос и предсрочни парламентарни избори, или да останем за сметка обаче на безброй компромиси", коментира в студиото на "Денят ON AIR" зам.-председателят на "Воля" Кръстина Таскова.

Тя бе категорична, че по този начин партията се опитва да даде сигнал на премиера Борисов и коалиционния му партньор, че не кворумът е най-важният въпрос, пред който е изправена българската общественост.

"Искаме българското общество отново да бъде поставено на дневен ред в Народното събрание. Рейтингът на парламента се срива. А виновни за това са ежедневните скандали, предизвикани от хора, които се провалят", подчерта Таскова.

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 2 месеца

И едните и другите, пък и други след тях, напускат или от срам, че брутално са излъгали избирателите си или, по-вероятно - от страх, че ще им се потърси сметка за лъжите и последвалите ги шарлатании.

9

Анонимен

преди 2 месеца

Пълен цирк, осигоряват им кворум и отиват да почиват а гербавите си продължават работата,

8

Анонимен

преди 2 месеца

Магарешки да си ходи с тайфата от катъри че само вият и пречат на работния процес.