Лидерът на БСП за пореден път изкритикува управляващите, след като вчера ГЕРБ реши дълговете на вероизповеданията да не се опрощават, а да се разсрочат.

Днес тя заяви, че вижда страх в действията на ГЕРБ, а не вслушване в народа.

"Какво означава, че задълженията на мюфтийството ще бъдат разсрочени? Ако ги платят след 50 години това не е ли един вид опрощаване? За нас отново прозират действията на пазарлъците в Народното събрание. И продължаваме да държим на позицията си, че това е чиста сделка между ГЕРБ, "Обединени патриоти" и ДПС, за да се спаси правителството", коментира в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от БСП Станислав Владимиров.

Той бе категоричен, че не вижда никаква логика в действията на управляващите.

"Чухме доста нелепи обяснения, че това било "такса спокойствие", за да няма етническо напрежение в държавата. Това обаче означава, че службите в България не работят и трябва да плащаме на мюфтийството, за да не се предизвикват ексцесии", допълни гостът на Ганиела Ангелова.

Пред Bulgaria ON AIR Станислав Владимиров посочи още, че излизането на социалистите от Народното събрание е най-яркият знак, който може да направи една политическа сила.

"БСП ясно показа, че няма място в парламента. Защото ако бяхме останали там, ние щяхме да легитимираме действията и всичко, което произлиза от него", отсече депутатът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase