Снимка: Reuters

Общ преглед
Започна церемонията по официалното посрещане на председателя на правителството на Руската федерация Дмитрий Медведев на площад "Св. Александър Невски". Министър-председателят Бойко Борисов посрещна руския си колега. Визитата е по покана на Бойко Борисов.
Още по темата

Медведев пристигна на официално двудневно посещение у нас ден след националния празник 3 март. Това е втората визита на руския премиер в България след идването му през 2008 г. като част от делегацията на президента Владимир Путин.

В посрещането участваха и вицепремиерите Екатерина Захариева и Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на туризма Николина Ангелкова, енергийният министър Теменужка Петкова и социалният министър Бисер Петков. На церемонията присъства и президентът на "Газпром" Алексей Милер.

Председателят на правителството на Руската федерация поднесе венец пред Паметника на незнайния воин.
След церемонията по официалното посрещане на руската делегация Медведев и Борисов ще проведат разговор на "четири очи" в Министерски съвет, последван от пленарна среща на двете делегации.  В програма на руския премиер е предвидена и среща на "четири очи“ с президента Румен Радев.

Основните теми, които ще бъдат обсъдени между българската и руската страна, са свързани със сътрудничеството в енергетиката, икономиката и туризма.

През втория ден от посещението на Медведев в София - 5 март, двамата с премиера Борисов ще открият Българо-руски бизнес форум в областта на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар