Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова призна, че депутатите от БСП са взели пари за командировки до избирателните си райони за понеделник и вторник, но от сряда, никой от тях не бил взел и лев от НС.

Още по темата
"Решението на ПГ на "БСП за България" да не взимаме никакви пари, командировъчни и всичко останало взехме в сряда на общо събрание на парламентарната група. Разбирам, че в понеделник и вторник преди решението на парламентарната група, колегите са си ползвали командировъчните в избирателните райони и го намирам за естествено. Не може в понеделник и вторник да изпълняваш решение, което сме взели в сряда", обясни тя.

Според Нинова обаче след като от ГЕРБ свеждат въпроса за справедливостта само до проблема с командировъчните, а от БСП ще решат какво да правят с 1/3 от възнагражденията си, които получават дори и да не ходят на робата в НС.

"За една нощ управляващите приеха куп лобистки закони - за часове да променят правилника и да запишат: "докато не идвате на работа, няма да получавате пари", коментира тя.

Според нея е редно да се промени правилникът за дейността на парламента, но така да се намалят заплатите на депутатите, за което социалистите настояват отдавна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase