Снимка: БТА

Хубаво е, че ГЕРБ няма такъв авторитарен лидер, какъвто е Корнелия Нинова. Имаме демократичен лидер, обяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов след срещата на управляващата коалиция.

Още по темата
"Корнелия Нинова принуди всички народни представители да не участват в заседанията на парламента. Ако някой от тези, които са против това, реши да влезе в пленарна зала, веднага ще бъде назован, че е съглашателствал или че е имал уговорки с управляващото мнозинство", посочи Цветанов, цитиран от "Фокус".

По думите му това е стягане на политическата дисциплина с авторитарен начин на поведение. "Премиерът Бойко Борисов винаги е готов да направи отстъпка. ГЕРБ прави отстъпка за преференциите", коментира Цветанов.

По думите му в партията се съобразяват с всичко, което би могло да създаде усещането у хората, че ГЕРБ иска служебна победа на избори.

Цветанов заяви още, че тезата, че ГЕРБ има съглашателство с една от политическите сили в опозиция, е доста несъстоятелна.

"По законите, които се приемат, винаги трябва да има политически консенсус. Това е гаранция за стабилност и устойчивост на законодателния процес“, заяви той. „Не може законодателството да лавира и да се прави в зависимост от нови парламентарни мнозинства, затова винаги търсим политическия консенсус", допълни още Цветанов.

Той бе категоричен, че ще продължи да води разговори и с БСП, и с ДПС, когато се налага, както за дневния ред, за седмичната програма, така и по различни законопроекти.
 

Коментари Напиши коментар

312

Анонимен

преди 2 месеца

Тоя Цветанов наистина има пъпешовидна глава , а за физиономията да не говорим ? Гледа все едно са му изяли десерта.Просто изглежда , Като просто, тъпо и смешно селянче.!!!! ХА ХА ХА

311

7777

преди 2 месеца

Само Г-н КАРАКАЧАНОВ ще оправи България !!!! Ще гласувам за него ! Браво и успехи !!!!

310

ХХХХХ

преди 2 месеца

Кога най-после ще завърши БЪЛГАРСКИЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ ЦИРК ???????
И КОЙ ЗА КОГО ЩЕ ГЛАСУВА ?