Снимка: Булфото, архив

Ако ГЕРБ подкрепят ДПС в техните разбирания по циганския въпрос, аз няма да имам друг избор освен да си подам оставката, защото това е морален акт. Това каза лидерът на ВМРО и военен министър Красимир Каракачанов пред bTV.

Още по темата
Той отговори на въпроса дали сериозно има намерение да подаде оставка, ако ГЕРБ не подкрепи предложената от него Концепция за интеграция на ромите.

"Смятам, че колегите от ГЕРБ са абсолютно съгласни с факта, че България повече не може да си затваря очите пред проблемите, които ние имаме с тази немалка част от населението, което не се интегрира, не може да чете, не иска да работи и това поражда сериозни проблеми", уточни лидерът на ВМРО.

В качеството си на военен министър той коментира и преговорите за купуване на изтребители F-16 от САЩ.

По отношение на нашия проект за изтребителите разговорите бяха няколко. Те започнаха още от Брюксел преди 2-3 дни. Изпълняваме решението на парламента за провеждане на разговори с цел сключване на договор за закупуване на първите осем изтребители за българската бойна авиация", каза Каракачанов.

Според него сделката би могла да се вмести и в рамката от 1,8 млрд. лв. с ДДС, а доставката на новите самолети да стане до третата година след подписването на договора.
 

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 4 месеца

28 - това е най-голяма глупост. На националните избори ако не влязат патриотите ще бъдат три партии - Герб, БСП и ДПС. това значи или Герб и ДПС или БСП и ДПС или избори до дупка. няма ниша за нова патриотична формация, освен ако Слави не създаде такава, но напоследък той отблъсна доста хора от себе си, а на фронта не се задава нова такава.

41

Преминаващ

преди 4 месеца

Пропищяха във Войводино, пропищяха в Кюстендил ... ! Дано следващото пищене да се чуе от някой парламентарист за негов роднина ! Може пък тогава да се събудят в парламента ?!

40

Реалист

преди 4 месеца

Поне повдигна гласност,другите партии са ,както винаги "пас",Браво на Каракачанов