Катрин де Бол и Бойко Борисов. Снимка: БТА

България ще продължи да укрепва сътрудничеството си с Европол, заяви премиерът Бойко Борисов, който се срещна с изпълнителния директор на Европол Катрин де Бол в Мюнхен.

Двамата обсъдиха доброто сътрудничество между европейската служба за борба с престъпността и българските служби за сигурност. Във фокуса на разговора бяха борбата с тероризма, разкриването на организирани престъпни групи, както и киберпрестъпността, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Европол винаги е бил надежден партньор на страната ни в борбата с миграционния натиск, с контрабандата на горива и цигари и при злоупотребата с разплащателни средства, подчерта министър-председателят.

Изпълнителният директор на европейската служба за борба с престъпността Катрин де Бол заяви, че високо оценява работата на българските служби за сигурност. Тя подчерта и че Европол винаги си сътрудничи отлично с тях.

Министър-председателят Бойко Борисов и изпълнителният директор на Европол Катрин де Бол разговаряха в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността.
 

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 3 месеца

Каква Катрин?
Това е Остин Пауърс, за по-кратко International Man of Mystery!
Винаги съм подозирал, че заема висок пост, но във филма ни го спестиха.

11

Анонимен

преди 3 месеца

Катрин е голем сладур. Готов съм и доброволец да съм.

10

Анонимен

преди 3 месеца

На снимката липсва симитлийският кмет.