Петя Аврамова. Снимка: архив, БТА

До края на март министърът на регионалното развитие Петя Аврамова е длъжна да създаде обществен консултативен съвет с участието на браншовите организации за въвеждането на тол системата. Това решиха депутатите по предложение на ГЕРБ, след като изслушаха Аврамова за работата на институцията във връзка с електронната винетка и тол системата.

Още по темата

Освен това на всеки два месеца регионалният министър ще предоставя информация пред ресорната комисия за напредъка по въвеждането на тол системата.

БСП искаха да се създаде временна парламентарна комисия, която да проучи възлагането, провеждането и изпълнението на обществената поръчка за електронната система за винетките и тол таксите, но мнозинството в парламента отхвърли предложението на левицата.

Според червения Димитър Данчев системата явно е „много калпава“, а купуването на електронни винетки се оказа много трудно в началото на годината.

Александър Нанков от ГЕРБ обаче настоя, че е съвсем нормално е да има технически проблеми в началото, но било факт, че пък от началото на година досега са купени повече винетки в сравнение с миналата година, което означавало, че контролът е по-строг.

Коментари Напиши коментар

7

Фен

преди 3 месеца

До АнонименХехехеее, ти си ЧЕРВЕНО *** , система Платон , хехеееее :)

6

Българин

преди 3 месеца

До анонименСигурен съм , че си долен неудачник?!

5

До опетков

преди 3 месеца

Не се изхвърляй така остро, като си напълно неук и неподготвен!
Това мога да ти кажа "специалисте".
Системата "Платон" няма нужда от проверяващи, но оставям за теб да си проучиш защо и как.