Красимир Каракачанов. Снимка: архив, БТА

Вицепремиерът Красимир Каракачанов потвърди днес готовността си да напусне правителството, ако не се реши въпросът с ромите. „Какъв е смисълът да стоиш в едно управление, в което такъв важен въпрос не се решава“, каза той пред български журналисти в Брюксел, където участва в заседанието на министрите на отбраната от НАТО.

Преди дни Каракачанов заяви, че ако концепцията му с мерки за интеграция на ромите не бъде приета от парламента с подкрепата на управляващите, той е готов да подаде оставка и да мине в опозиция.

Още по темата

Вицепремиерът посочи, че всяка държава от ЕС е намерила механизми, доста по-строги от предложените от него, да се контролират тези процеси. „В някои държави директно се отнемат децата от семействата, ако семействата не се грижат - да ги изпращат редовно на училище и да ги възпитават“, припомни вицепремиерът.

„Дезинтеграцията сред част от това население застрашава България. Крайно време е някой да хване бика за рогата“, заяви Каракачанов.

„Концепцията е важна, защото повече не може да продължава така в България. Ако питате обикновен българин, кои са трите най-големи въпроса за решаване, това ще бъде един от трите. Част от това население не желае да разбере, че освен права има и задължения. Има роми съвсем нормални хора - живеят, спазват законите, работят, учат“, добави вицепремиерът, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase