Снимка: Bulgaria ON AIR

Преди поредната изборна рулетка – накъде води пътят след европарламента? Тази седмица "Зад Маската“ с Мария Папазова представя Димитър Стоянов – най-младият български евродепутат, който прекара 7 години в Брюксел.

За живота извън политиката, раздялата с Волен Сидеров и спомените му с дядо му Радой Ралин говори пред Bulgaria ON AIR самият той.

"Димитър Стоянов е човек като всички други, който се опитва да променя света, но постепенно разбра, че трябва да надгради малко себе си, преди да направи това със света", споделя младият политик.

Изборът именно той да води листата на "Атака" станал заради добрата му езикова подготовка. "От цялата група на партията в НС бях човекът с най-добри езикови познания, с два западни езика, и това беше основната причина", признава той.

Всъщност внукът на писателя Радой Ралин става най-младия евродепутат от България. Съгласно изнесените от ЦИК данни, той е най-добре представилият се мажоритарен кандидат – за него са подадени 26 519 преференциални гласа.

Като евродепутат се включва в парламентарната група "Идентичност, традиция и суверенитет“, съставена от общо 23 души.

"Не бих казал, че бях готов за евродепутат, но смятам, че се справих с отговорностите. Тогава европейските инситуции бяха нещо непознато за мен", категоричен е Стоянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase