Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Висока оценка даде червената шефка Корнелия Нинова на президента Румен Радев.

Според нея за двете години на "Дондуков" 2 той е показал, че е последователен, съдържателен и перспективен.

Още по темата

"Вчера президентът Радев и вицепрезидентът Йотова направиха отчета за втората година от мандата си и разбира се, започнаха анализите, коментарите и оценките. Традиционно в българския политически живот тези разговори се водят на повърхностно равнище. Чухме всякакви мнения, оценки, включително някои на ръба на интригата", коментира соцлидерката.

Въпреки критиките според нея Радев е последователен, защото за този период не е изневерил на нито една от дадените думи.

"Съдържателен е, защото запълни тези думи с работа и с действия. Поздравления за последователността и за това, че той не промени принципната си позиция към сериозните проблеми на държавността в България", каза още Нинова.

Според нея президентът е перспективен, защото не се е задоволил само да критикува, а по всички въпроси винаги е давал решения как да се излезе от проблема.

А за заявката на държавния глава, че ще създаде Съвет за стратегическо развитие на България с участието на интелектуалци и висококвалифицирани специалисти, Нинова е уверена, че Радев ще събере умни и способни хора, които ще търсят изход от ситуацията.

"Достоен двегодишен дотук мандат. Пожелаваме на него и Илияна успехи оттук нататък", обобщи лидерката на левицата.

Тя посочи отново, че партията й се обявява за предсрочни парламентарни избори. Нинова подчерта, че БСП е за парламентарна република, а не за президентска, но вариант програмно правителство без избори е най-тежкият вариант:

"Що се отнася до следващи избори и коалиции - тук сме на едно мнение с президента Радев и ние това мнение болезнено сме го отстоявали в последните две години. Коалиция, особено голяма между БСП и ГЕРБ, е краят на демокрацията, да го кажа, в България. Защото, когато и леви, и десни се слеят, когато седнат заедно на масата на властта и на порциите, се приключва с истинския политически живот", заключи Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase