Снимка: Болница "Лозенец"

Правителствена болница вече няма да е само за политически елит и висшия ешалон чиновници на държавната администрация. Това решиха депутатите като приеха на първо четене промени в Закона за лечебните заведения, с които отмениха регламента, според който болница "Лозенец" е лечебно заведение към Министерския съвет и е второстепенен разпоредител с бюджет по бюджета на МС.

Здравният министър Кирил Ананиев увери, че болницата ще бъде предоставена на СУ "Св. Климент Охридски" и ще приема пациенти от цялата страна.

Още по темата

Според него така ще се запази академичния състав, ще се успокоят и студентите, и техните преподавателите. Освен това щяло да сe качи и нивото на обучение, защото там бъдещите медици ще имат възможност да работят по всякакви случаи на заболявания.

"Не е редно да има една болница само за политическата класа, държавата е инвестирала стотици милиони лева в апаратура, техника и материална база и това лечебно заведение трябва да бъде ползвано от всички", отсече той.

Първоначалното намерение на властите беше болница "Лозенец" да стане педиатрична, но след това тази идея беше замразена и се стигна до решението тя да стане университетска, а за детска да бъде използван недовършения 13-етажен корпус на клиниката по педиатрия в карето около Александровска болница, което е в състояние на груб строеж от около 30 години.

Строителството на националната детска болница ще започне още тази година, увери Ананиев.

Правителството ще осигури 20 млн. лева за изграждането й.

Коментари Напиши коментар

7

ХА, ХА, ХАААААААААА

преди 2 години

Тази болница за богоизбрани бивши комунисти, а сега жестоки капиталисти ще фалира много, много бързо. Основната причина за това е, че вече не останаха след 75 год. власт на богопомазаните от " висшия " ешелон такива от нисшия.P.S. не се пише " ешАлон "!!!

6

Анонимен

преди 2 години

Платих си, прегледаха ме в Правителствена болница около 2001 година. Сега си плащам и ме преглеждат в друга държавна болница. Каква е разликата?

5

Анонимен

преди 2 години

идеално, нека да имат и линейки и да лекуват малцинството.Друго си е да видиш бат бойко на преглед и до него избирателите му.