Снимка: архив "Булфото"

Депутатите от ВМРО били готови да подадат ръка на партньорите си в Обединени патриоти и дори да се извинят на колегите си от НФСБ, които се били засегнали от изказванията на Красимир Каракачанов, че през последните месеци съществуването на коалицията минавало под знака на скандали и междуличностни противопоставяния, на личните амбиции, водещи до боричкания на база его между едни или други политически фигури в коалицията.

Още по темата

"Ако колегите са засегнати, ние от ВМРО сме готови, независимо от това дали имат основание или не, да водим разговори с всеки от коалиционните ни партньори и да се извиним", даде заявка Искрен Веселинов.

Според него има проблеми, а парламентарната група не успява да се събере на заседание, но причината за това е била във ВМРО.

Той призна, че ако коалиционните партньори започнат да броят взаимните си атаки, "ще влезем в един филм, в който ние не искаме".

Според Веселинов трябвало да се постигне съгласие на първо място по принципния въпрос за политиките, които трябва да отстоява обединението.

"За нас въпросът е за единодействието в парламента за реални резултати, не трябва нещата да се концентират върху личностите кой ще води листата, кой ще е извън нея, а за целите, които трябва да се реализират", обясни той.

За ВМРО от ключово значение било в Обединени патриоти да се разберат за работата, която трябва да свършат в парламента.

Иначе за евровота Веселинов увери, че воеводите не водили преговори с една политическа сила извън Обединените патриоти, а това че група интелектуалци издигнаха кандидатурата за евродепутат на Ангел Джамбазки, който е от ВМРО, просто било знак, че той има широка обществена подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase