Всяка политическа партия, нейните лидери си имат политика и си я развиват. Важното е да не пречи на общата работа на правителството, а то не пречи. Сутринта имахме Министерски съвет. Прекрасно си работи коалицията. Това обяви премиерът Бойко Борисов в Димитровград в коментар на поредните скандали при Обединените патриоти.

Премиерът бе категоричен, че напрежението в малката коалиция не се е отразява на инвестиционния климат в страната, което по думите му е най-важното.

"Това е най-важната политика - повишаване на доходите, работните места и високо технологични производства", посочи още Борисов.

Още по темата

Той поиска през още март "да направим поне 3 първи копки на лотове на "Хемус". "Защото виждате на юг по магистралите - завод след завод. На север няма нищо", отсече Борисов.

Той коментира и обвиненията от днес срещу депутатът от БСП Елена Йончева.

"Крадецът вика дръжте крадеца. Нито знам, нито се интересувам от тази партия и тези хора. Те за "добро утро", за "добър ден" и за "лека нощ" трябва да кажат Бойко Борисов. Всички свои неудачи – с Бойко Борисов", отчете премиерът и заяви, че няма нищо общо с обвиненията срещу Йончева.

"Съжалявам, че говоря за себе си, но нито съм имал нещо общо с КТБ, нито с който и да било", допълни премиерът.

Той коментира и предстоящите избори за европарламент през май.

"Очакванията ми са, че евроизборите ще бъдат трудни, но ГЕРБ е направила много, за да ги спечели", посочи Борисов.

Премиерът не прие резултатите от изследавне на агенция АФИС от днес, което показва преднина с около 1% на БСП пред ГЕРБ на изборите за европарламент. 

"Кой е шеф на АФИС". На кой е собственост тази агенция. А агенция "Рога и копита" дава, че ГЕРБ води с 20%, коментирайте ми вие", отсече Борисов.

"А иначе членовете на ИБ на БСП може да си направят телевизия, после може да ме питате и какво говорят по телевизията, направили са си социологически агенции още преди 20 години, с цел да манипулират общественото мнение. Спомням си, когато бях кандидат за кмет, тези агенции дадоха, че Татяна Дончева и Милен Велчев вече са ме изпреварили с близо 20%. А ги претрепах със 70% разлика. Те затова са направени", заяви още лидерът на ГЕРБ.

В Димитровград днес Борисов откри новия завод на индийска компания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase