Снимка: Bulgaria ON AIR

"Това, което видяхме от съвещанието на ГЕРБ, най-малко се говореше за битката за Европа и как ще изглежда тя. За всичко друго се говореше, но не и за това. Това съвещание остана в медийното пространство със силната критика на Борисов". Така журналистката Валерия Велева коментира националната предизборна среща на ГЕРБ.

Още по темата
В нея участваха около 2000 души, сред които народни представители, евродепутати, членове на областните и общинските ръководства на партията, кметове и представители на Общински съвети, както и министрите от квотата на ГЕРБ.

В студиото на "Денят ON AIR" журналистката коментира, че Борисов е дал точна диагноза на състоянието на ГЕРБ - партия, която от 10 години е на власт, обрасла с много проблеми, заболяла от самодоволство, самодостатъчност.

Според нея тази диагноза е точна, въпросът е дали не е закъсняла и дали е точен моментът, в който трябва да бъде поставена.

"ГЕРБ е партията на властта, партията, която се е сраснала с държавата и ще консумира негативите от това свое състояние, неизбежно е. Въпросът е до колко опозицията ще успее да има инициативата в тази битка", обясни политологът Иво Инджов пред Bulgaria ON AIR.

По неговите думи битка със сигурност ще има, защото през 2019 година ще се проведат 2 вида избори. Според него е възможно да има и предсрочни избори. Той коментира, че ГЕРБ е омръзнала на хората, но големият проблем е, че няма силна алтернатива в опозиционното пространство.

Според Валерия Велева премиерът е притеснен от социологическите проучвания. "Той казваше, че има собствена социология, която е улицата. Този път вероятно вижда, че социологията на улицата и официалната съвпадат. Той вижда това недоверие, срива в рейтинга на ГЕРБ и затова поставя тези въпроси", заяви журналистката пред Bulgaria ON AIR.

Какво още казаха двамата вижте в следващото видео

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 2 години

Евровотът е важен, защото най-добрите мишлета ще се спасят от потъващия кораб! Битката е на два фронта - вътрешна и външна. И точно това ще ги съсипе!

24

все пак

преди 2 години

Все пак какво направиха оня си Андрей и другите там. Постигнали били победа по пакета ,,Мобилност,, Че онзи даже се возеше при тираджия за PR. Голямата работа, нищо не направиха и там!

23

предстои

преди 2 години

Предстои да си ходят! Ето това предстои!