Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Видео 10.01.2019

Експерт: АПИ превърна пътищата ни в убийци!

След хаоса с въвеждането на електронните винетки премиерът Борисов поиска оставката на председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов.
Още по темата


От началото на новата година всички шофьори трябваше да си закупят е-винетка. Оказа се обаче, че системата дава грешки или блокира. Заради това преди дни премиерът разпореди двама ръководители в АПИ и един от съветниците на регионалния министър да понесат отговорност заради недобрата организация.

"Случилото се с електронните винетки визуализира хаоса в цялата пътнотранспортна система на страната ни. От Института по пътна безопасност от доста време насам настояваме за оставката на цялото ръководство на АПИ. Проблемът не е в самите хора, а в начина на управление на системата", коментира пред Bulgaria ON AIR Богдан Милчев от Института по пътна безопасност.

По думите му именно това ръководство е превърнало българските пътища в най-голямата заплаха за живота на гражданите.

"Няма седмица, в която да не ескалира някакъв сигнал. Хаосът с винетките не е най-големият скандал. Просто сме свикнали парите ни да изтичат някъде, неефективно управлявани. В момента няма никакво значение дали едно име ще се смени с друго. Необходима е нова философия", подчерта още Богдан Милчев.

Като член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" бе освободен Веселин Давидов, който отговаря за електронната система за събиране на такси за използване на републиканската пътна мрежа.

По-рано с постовете си се разделиха още Антон Антонов, директор на Националното тол управление в АПИ и Радослав Николов, съветник в Политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството.
 

Коментари Напиши коментар

33

изнервен

преди 5 месеца

До факт. Глу.пости, 90% от катастрофите са заради начина на каране на Ганьо и неспазване на правилата.

32

Анонимен

преди 5 месеца

Кат апи и даи закриваи тия корумпирани дружества докога едно да функционира на да е редовно закрива и

31

Факт

преди 5 месеца

КАТ и АПИ - това са държавните структури превърнали пътищата в потенциални убийци.
Около 90% от нарушенията, катастрофите, ранените и загиналите са поради липсата на контрол по пътищата, а почти всичките останали нарушения, катастрофи, ранени и загинали са заради лошата инфраструктура и знаци и маркировки неотговарящи на пътните условия.