Снимка: Булфото, архив

Волен Сидеров направи равносметка на изминалата година, като според него влизането в управлението на НФСБ и ВМРО в най-високите постове - вицепремиерските, е донесло повече негативи, отколкото позитиви.

"През цялото време повтарях и насочвах погледа към важните неща, съществените сфери, а те го приемаха като лично заяждане. Нямам нито желанието, нито енергията, нито съм на годините да се заяждам лично с някого.

Още по темата
Единственият смисъл в тези критики е да се насочи тази енергия, защото загубим ли я, ще загубим въобще възможността патриотичен, националистически вот да бъде добър и успешен в България. А в Европа той идва на дневен ред", коментира Сидеров пред партийната си телевизия Алфа, цитиран от Фокус.

По повод предстоящите евроизбори, Сидеров отбеляза: "Месеци наред говоря на коалиционен съвет, че общ добър резултат би запазил управляващата коалиция. До момента нямам това разбиране да ми се каже: "Да, така е" и да действаме".

"От коалиционните партньори, доколкото чувам нямат желание да са с мен на евроизборите, но това го чувам като слухове, официален отговор нямам", допълни Сидеров.

"Колкото до ГЕРБ в момента тяхното виждане е да бият БСП като резултат. Това им е максимумът на хоризонта. Патриотите не са важни. Сигурно от тяхна гледна точка егоистично това е правилно. Но би трябвало да имат по-стратегически поглед. Ние нямаме достатъчно време да решим каква точно Европа ще правим и от там дали България ще е държава или просто територия", коментира още Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase