Снимка: архив, Булфото

Днес е последният работен ден за депутатите. Скандали, оставки, случайно вметнати реплики и протести белязаха политическия сезон на 2018 г. Годината започна с европредседателство на страната ни, по време на което се изведе ключовата тема за Западните Балкани.

Още по темата

Експертите доцент Мария Пиргова и Антон Тодоров бяха категорични в студиото на "България сутрин", че страната ни се е справила много добре с европредседателството.

През 2018 г. имаше и много спорове между депутатите и разклащания на стабилността в управляващата коалиция.

"Смятам, че доколкото имаше разклащания, те бяха разклащани до голяма степен от опозицията, защото тя много огладня. Тази опозиция е вече в карантина близо 8 години с едно малко изключение по времето на Орешарски. Ако погледнете публичните политики тогава и ги сравните със сегашните, ще видите една драматична разлика", коментира Антон Тодоров в "България сутрин".

Според доц. Мария Пиргова отличително за премиера Бойко Борисов през тази година е, че рязко е загубил доверието на хората. По нейни думи той работи като отиващ си политик и законите, които сега се приемат в парламента, са за закрепяне на статуквото със страх.

"Това са едни антидемократични закони, срещу които цялото общество се възмущава и предполагам ще се надигне, защото това ще се съчетае с вдигането на цените. Ще бъдем свидетели на огромно недоволство", коментира доц. Пиргова пред Bulgaria ON AIR.

По нейни думи през следващата година ни очаква или програмен кабинет, или избори съчетани с европейските или местните такива.

Според Антон Тодоров БСП не биха могли да спечелят нито европейските, нито местните избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase