Снимка: Болница "Лозенец"

Според шефката на здравната комисия Даниела Дариткова категорично трябва в скоро време да има национална педиатрична болница и идеята за това не трябва да бъде изоставяна.

Коментарът й идва, след като здравната комисия вчера отхвърли предложението на правителството болница "Лозенец" вече да не е към Министерски съвет.

Още по темата

Дариткова днес обясни, че в законопректа е бил променен само един параграф, с който се определят взаимоотношенията на болницата с МС. В мотивите било записано, че това се прави с цел да се използва базата на болница "Лозенец" за създаване на педиатрична болница, но това не било включено в законопроекта.

"Искрено вярвам, че това е началото наистина на един разговор, който ще ускори идеята за създаване на национална педиатрична болница, защото тя витае в общественото пространство много време. Вярвам, че това ще бъде поводът тази идея да изкристализира и да намери своето по-скорошно решение. Идеята затова да се използва базата на болница "Лозенец" и да се изградят структури, които да обединят в себе си всичките грижи за децата, не бива да бъде изоставяна", допълни д-р Дариткова.

Тя добави и че днес премиерът е потвърдил, че Министерски съвет няма капацитет да управлява болница.

"В това аз не виждам нищо лошо, защото така или иначе досега болницата е била към Министерски съвет. Вероятно не е била добре контролирана щом е натрупала такива задължения. Затова и предложението, което вчера разисквахме, беше в тази посока", обясни д-р Дариткова.
 

Коментари Напиши коментар

6

Гошо

преди 2 години

До Smurf Може би трябваше да напишете логото на ГЕРБ така: ЩЕ КРАДЕМ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО! Те и това правят.

5

Д-р Дарит...

преди 2 години

Дариткова: проста и тъ.па, но нагла като Миро Найденов дама със злобен поглед и зли очи. Смята с е за докторица, но именно тя с Цецоу от Шума обяви мораториума върху лекарствата за онкоболните.

4

Smurf

преди 2 години

Огромната сграда в двора на Медицинска академия предназначена за детска болница стои недостроена от времето на бай Тошо. Всеки може да я види като минава по бул. България. Идеята да се разбишка Правителствена за да се прави детска болница вместо да се довърши започнатото означава само едно нещо. ЩЕ КРАДЕМ.