Снимка: Bulgaria ON AIR

"Рунд пореден, това ще продължи, няма да е рунд последен. Конфликтът президент-управляваща партия започна от момента на избиране, това е продължение на предизборното говорене на Румен Радев. Тази ожесточена битка ще продължи с още по-ярки изражения". Така журналистката Валерия Велева коментира нестихващите битки между институциите и изказването на президента Румен Радев, че решенията в държавата се взимат еднолично.

В студиото на "Денят ON AIR" тя каза, че президентът говори така, както иска да го чуят масите и се опитва да бъде говорител на общественото недоволство и да бъде център на опозиционност. По нейни думи с говоренето му, неговият рейтинг се вдига и ерозира рейтингът на ГЕРБ.

"В неговото говорене липсва поанта. Той говори по проблемите - задкулисие, концентрация на медийна власт, корупция, злоупотреби. В крайна сметка той не е президент на опозицията, а на всички българи. Ако ще си критик, не може да защитаваш опозицията на една определена партия или партии, а трябва да се поставяш и в обувките на опонентите си, но и в на тези, които критикуваш", обясни политологът Любомир Стефанов пред Bulgaria ON AIR.

По неговите думи рейтингът на Румен Радев е висок поради това, че не участва във всекидневното правене на политики. Според него президентът трябва да участва в решаването на проблемите в страната, а не само да ги посочва.

"За първи път имаме такова тотално скъсване на връзки между двете страни. От цялото това напрежение страда обществото. В момента ние виждаме две крила, които враждуват в непримирима борба. Ще гледаме това ожесточение с цел именно сваляне на рейтинга", обясни Валерия Велева.

Според журналистката неравенствата в страната са огромни и големият проблем е демографската криза. По нейните думи тези проблеми трябва да бъдат решавани с консенсус.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 2 години

Най калпавият президент които сме имали знае само едно да резили българската държава и да слави русия

17

така е

преди 2 години

на Президентските избори Бойко нарочно сложи неизбераема кандитатура за да може Президента да е от опозицията и да има някакъв баланс в управлението на държавата само че подцени ситуацията че комунистите ще сложат човек на Кремъл да им върши черната работа

16

Анонимен

преди 2 години

Тоя ръб президента до кога ще се опитва да се сравнява с премиер министъра Бойко Борисов които хората избират еднолично 10 години.Всеки вижда, че държавата е в подем - всеки петък не мога да стигна до Банско от колони с коли за Гърция !!