Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Социалистите останаха крайно недоволни от отговора на АПИ и продължават да настояват за независима проверка в европейска лаборатория на качеството на пътните отсечки, ремонтирани и построени през последните години.

Според червената шефка Корнелия Нинова от пътната агенция се опитват "да хвърлят прах в очите" и да бягат от отговорност като твърдят, че няма законов ред да се изследва настилката на вече изградени пътища.

"Това е абсурдно, както е и абсурдно да твърдят, че проверката на качеството се прави само в лаборатория, посочена от изпълнителя, защото това означава строителят да проверява самия себе си", скочи тя.

Още по темата

Нинова отхвърли предложението на АПИ, което предвижда заедно "потърсят варианти за експертни и технически решения, съответстващи на законовите рамки, подписаните договори за безвъзмездна финансова помощ и на международния опит".

Така че левицата вече е в контакт с няколко лаборатории, но според соцлидерката най-добре би било държавата да съдейства, а не да бяга от отговорност.

А за подписката на Камерата на строителите, които настояват да не бъдат използвани за политически цели и да ги обвиняват, че строят скъпо и безобразно, Нинова коментира, че има сигнал за това и от ОЛАФ.

Според нея е абсолютен прецедент да стартира подписка срещу опозицията, а не срещу решение на управляващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase