Снимка: БТА

Приемам изявлението на министър-председателя Бойко Борисов като пожелателно мислене в бъдеще време. Чуждестранни стратегически инвеститори отдавна не са се появявали в България, а много вече даже напуснаха страната. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, помолен да коментира позицията на министър-председателя, според когото чуждестранните инвестиции в страната бележат ръст.

Държавният глава припомни многократно направените констатации от Българската стопанска камара и други организации у нас за драстичен спад в чуждестранните инвестиции през последните години.

Още по темата

"Споделят ги и представителите на чуждестранния бизнес, с които се срещам редовно. Определено има разлика между пропагандата в медиите и реалната ситуация на живота в България. Точно заради това хората протестират и тези протести няма да спрат, не защото медиите не ги показват, а защото техният корен е в бедността и несправедливостта. А точно тези проблеми управлението не може да реши. Напротив – то ги генерира!“, подчерта президентът, цитиран от прессекретариата на президенството.

Попитан за отхвърленото от парламента негово вето върху по-високото  данъчно облагане за старите автомобили, президентът беше категоричен, че този закон няма да има екологичен ефект, но ще има лош социален ефект.

"Депутатите се направиха на разсеяни за една друга важна част от моето вето, която засяга Закона за митниците. С една внесена поправка след първо четене, която е извън обхвата на Закона за корпоративното подоходно облагане, става ясно, че трансформирането на митниците в териториални дирекции ще стане чрез закриване и прекратяване на трудовите правоотношения. Това излага на административен произвол служителите в митниците и това ще тежи на съвестта на нашите законотворци“, посочи Румен Радев.

Попитан как ще коментира прокурорската проверка на финансовия министър Владислав Горанов, държавният глава посочи: "Питайте Министерски съвет. Те са длъжни да си контролират хората“.

 

Коментари Напиши коментар

98

Анонимен

преди 5 месеца

Кака Марчи на младини е живеела в близост до казарма. Много е обичала войничетата да си изпразват кайсиите на лицето и. От там и е останал и този фетиш към зелените чорапчета. Тя много съжалява че вече няма войничета в празното поделение в тяхното село.

97

кака Марчи

преди 5 месеца

Румби много си ми сладък кат те видя със зелените чорапки направо ми се пресича застройката

96

Митев

преди 5 месеца

Извинете : ПлевнЕлиева