Снимка: Reuters, архив

Държавата плаща здравните осигуровки не само на чиновниците, но и на безработните, които получават обезщетение, студентите редовно обучение, включително чужденците, които учат у нас, ветераните от войните, затворниците, арестантите, бежанците, който чакат да получат статут, децата до 18 години.

Още по темата

По отчетни данни към 31.10. 2018 г. предоставеният на НЗОК трансфер от държавния бюджет за здравноосигурителни вноски за тези лица е в размер на 1 051, 8 млн. лв. , обяснява финансовият министър Владислав Горанов в писмен отговор на депутатски въпрос.

А иначе за първите 10 месеца на годината трансферът към НЗОК  от държавния бюджет за здравноосигурителни вноски е в размер на 1 051, 8 млн. лв.

По предварителни отчетни данни за първите 10 месеца на 2018 г. по държавния бюджет разходите за здравноосигурителни вноски от работодатели за персонала в бюджетните организации по показателите на Единната бюджетна класификация, са в размер на 168,5 млн. лв., а общо на ниво консолидирана фискална програма (вкл. Общини и други бюджети и сметки извън държавния бюджет) възлизат на 298,1 млн. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase