Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като Валери Симеонов хвърли оставка заради протестите на майките с деца с увреждания, които 26 дни бяха на улицата, сега лидерът на "Атака" – третият партньор в Обединени патриоти предложи и другото вице от квотата на патриотите Красимир Каракачанов да напусне поста си.

Още по темата

"Аз бях за оставката на Симеонов още преди месец, защото изказването му бе недопустимо. Аз давам и сега дискретното предложение Каракачанов също да подаде оставка. И да започнем начисто", написа Сидеров в социалната мрежа Facebook.

Според него така ще направят нещо патриотично.

"За да решим дали можем да бъдем някакъв патриотичен блок, който да започне начисто. Какво значи начисто - да поставим приоритети и да видим дали можем да ги постигнем. Защото да се въртиш във властта само заради гъдела, това е перверзия. Българският народ изтърпя достатъчно и затова им предлагам да се съберем и да обсъдим подобен въпрос", пише Сидеров.

Все пак той уточнява, че това не е ултиматум, а приятелско предложение към Каракачанов, което да го върне към разума.

"Защото смятам, че те и двамата изгубиха връзката с реалността. Правих вече няколко предупреждения - защото се занимаваме с лифтове, дискотеки, а не със стандарта на живот. Ако ме послушат - добре, ако ли не - зле за тях", допълва лидерът на "Атака".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase