Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

НФСБ излезе с официална позиция след скандала с депутата от политическата сила Петър Петров, който пред Дарик радио обяви, че децата с увреждания трябва да бъдат отглеждани в специални домове, а след това отрече да е казвал такова нещо.

"Тези деца, е моето дълбоко убеждение, че трябва да бъдат дадени в домове, където с тях да се занимават специалисти", твърди той.

В аудиозапис, качен на сайта на радиото, Петров добавя, че е "виждал това чудо, как тези деца, ненормални във всяко едно отношение, как изнасят концерти, как рисуват" в един завод за телове до Мездра, чието име не може да се сети.

Още по темата

Няколко часа по-късно Петров се отрече от думите си: "Изобщо не съм казвал, че децата с увреждания трябва да бъдат оставени в домове, за да могат майките им да работят".

От НФСБ пък коментираха, че това е опит да се създаде фалшива новина.

В позицията на партия се казва: "Грижата, отговорността към децата с увреждания е обща – тя е както на семейството, така и на държавата, както на близките, ката и на специалистите".

"Споделяйки усилията на семейството, не подценявайки родителската грижа към всяко едно дете с увреждане, смятаме, че специалистите са тези, чиито квалифицирани услуги спомагат за неговото по-добро развитие. За нас това е отговорната позиция към децата с увреждания – а именно общата грижа на семейството, но и на държавата към тях", допълват от НФСБ.

Според депутатите на Валери Симеонов всичко останало било търсене на евтини спекулативни внушения и насаждане на напрежение в обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase