Снимка: архив "Булфото"

Българските строители не са против проверките на магистралите, но настояват да не се шуми преди да има резултат от тях. За това настоя председателят на Камарата на строителите Илиян Терзиев след среща с "Обединени патриоти" в парламента.

Още по темата

По-рано днес цялата парламентарна група на БСП внесе искане в АПИ за проверка на строителството на магистралите и пътищата в страната. Миналата седмица такова искане бе внесено от четирима червени депутати, което разгневи строителите и те поискаха оставките на народните представители. Затова днес БСП подкрепи колегите си и цялата парламентарна група отново настоя за проверка от независима лаборатория.

"Не сме против проверките каквито и да са те. Нашето желание е да не се шуми, преди да се докаже каквато и да било вина. Никога не сме поставяли въпроса, че не искаме проверки. Нашето желание е да не се говори преди да има резултат от тези проверки", каза Илиян Терзиев.

"Тези, които правят организирана кампания срещу българските строители, очевидно работят за чуждите", добави и депутатът от "Обединени патриоти" Искрен Веселинов.

Той допълни, че по време на срещата са формулирани пет основни теми, като една от тях именно е защитата на доброто име на строителите.

Другите теми са свързани с това образованието да подготвя кадри за строителството, както и намирането на работна ръка в сектора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase