Снимка: Булфото, архив

Експремиерът Симеон Сакскобургготски се оплака, че също е жертва на фалшиви новини.

Въпреки това той призна, че не е правил опити да ги опровергава, защото те били толкова абсурдни, че не заслужават такива.

Още по темата

"Комарджия, КГБ-ист, стокхолмски синдром и други, но виждам, че хората го взимат на шега", коментира Сакскобургготски, който присъства на международна конференция "Фалшивите новини на истинските тролове“ (Fake news of true trolls).

А за твърденията, че е агент на КГБ и това, че царските имоти не са негови, а на държавата, Сакскобургготски заяви, че едното е толкова фалшиво колкото и другото.

Според него дори няма какво да обяснява, защото това са абсурдни теми, които се фокусират по един изцяло злонамерен и насочен начин.

"Ако имаше формула срещу фалшивите новини, щях вече да съм я използвал. Мисля, че по-интелигентите хора разбират. Други, които са потърпевши, също. В крайна сметка една лъжа си има давност. Надявам се в една правова страна като България и ЕС, където частната собственост е неприкосновена, мисля, че трябва така да гледаме на нещата", обясни той.

Коментари Напиши коментар

51

Мен

преди 2 години

С този ***,ако се разминем на улицата,ще му се изплюя в лицето,както и на всеки един политик участвал в управлението на държавата през последните 29г.

50

Ха-ха

преди 2 години

То самият "Цар" беше една фалшива новина,ама хвана място...Кое не е истина-че не беше потънал в дългове и Илия Павлов му ги плати и го докара да му служи?Че вкара БСП във властта през задния вход?Че излъга за всичко(имоти,управление и прочее)?Тая фамилия си е такава още от Фердинандово време-докара 3 национални катастрофи+комунизма.Естествено,не са само те виновни,а и де.билите,дето верват!Щото "династията" трябваше да бъде позорно изгонена още след Първата световна война...

49

Анонимен

преди 2 години

Този каза: ще се оправим за 800 дни и ние го избвахме. После се разбра че под НИЕ е имал в предвид своето семейство а не българите като цяло. Е, той и семейството му се наистина се оправиха за 800 дни. Поредния лъжемесия пробутан на наивните българи докато бившите комунисти си разпределяха националното богатство зад кулисите.