Снимка: Bulgaria ON AIR

Видео 09.11.2018

Eвродепутат с надежда: В "Шенген" – скоро!

На конгреса си в Хелзинки "Европейската народна партия" избра Манфред Вебер за свой водещ кандидат за изборите за Европарламент през 2019 година.

Още по темата
"ГЕРБ подкрепи Вебер. Той направи нужното, за да се извини и да обясни думите си. Премиерът Борисов направи изключително трезв анализ на всичко, което се случва в ЕС. Той лансира отдавна идеите си за справяне с няколко от проблемите на Европа, а сега се оказва прав. Той направи една от най-силните речи. Европа минава през един от най-трудните си моменти. Все по-трудно е да каже някой, че трябва да сме обединени и да търсим общото. Надявам се много скоро да влезем в "Шенген". Много колеги казват, че България е държана прекалено дълго на полусъединител", отбеляза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

В студиото на "Денят ON AIR", той подчерта, че има държави в еврозоната, други не, едни са в „Шенген“, други не, едни подлежат на мониторинг, други не, това показва, че очевидно има двоен аршин.

"За да станеш част от клуба на най-богатите в еврозоната, трябва да си показал много търпение. Никой не иска криза като гръцката. Банковата ни система засега изглежда стабилна. Ако питате мен, България трябва да бъде приета в "Шенген" утре. Тези, които изтъкват недостатъците ни, трябва да направят мониторинг у нас. Уморих се България да бъде дежурният виновен. Дори имаме странното удоволствие да ни критикуват", категоричен бе той.

По въпроса дали участието ни в ЕС е финансово изгодно, гостът уточни, че по груби сметки ще получим 4,5 пъти повече от това, което внасяме в евробюджета.

"Ако внасяме 1 млрд. лв., ще получим 5 млрд. лева. Парите от еврофондовете няма да секнат. Ако искаме да бъдем нормална държава, то нека се държим нормално. Компаниите, които си позволяват да третират хората от Източна Европа като второ качество хора – трябва да им се наложи много тежка глоба, а ако повторят – да им бъде отнето правото да продават в Източна Европа. Силата е в нас. Достатъчно е ние да си повярваме", заяви Новаков пред Bulgaria ON AIR.

Какво още каза евродепутатът ни вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 6 месеца

ПО БЪРЗО В ЕВРОЗОНАТА И ЖЕЛЯЗНА ФИНАНСОВА ДИСЦИПЛИНА ПОД НАДЗОРА НА ЕВРОПЕЙСКАТА ЦЕНТАЛНА БАНКА- НИКОЙ НЯМА ДА СИ ФАНТАЗИРА ДАЖЕ, ЧЕ ЩЕ МОЖЕ ДА ПИПНЕ ФИНАСОВА ИНСТИТУЦИЯ, ЗА ДА ВЪРНЕ РАЗХОДИТЕ НА ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ ЗА БУНТОВЕ, МЕТЕЖИ И ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ НА ДЪРЖАВАТА. ЦЕНИТЕ НЯМА ДА СКОЧАТ- ТОВА СА ЧЕРВЕНИ ПЛАШИЛА.

20

Анонимен

преди 6 месеца

Лъжата и илюзията-патент на ГЕРБ

19

Анонимен

преди 6 месеца

АЗ СЕ ЧУДЯ И НА НАШТЕ МЕДИЙ ЗАЩО КАНЯТ ТЕЗИ ДА НИ ЛЪЖАТ АМА НАЛИ СА ТВ НА БОКО НЕМА СПИРАЧКА ЛЪЖАТА