Снимка: presstv.bg

Депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев заяви, че ще се откаже от имунитета си и дори е щастлив от това, защото така ще се изчисти името му.

Още по темата

По-рано днес стана ясно, че главният прокурор Сотир Цацаров е поискал имунитета на шестима народни представители - Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов от "Воля", Борис Кърчев от ГЕРБ и Елена Йончева и Георги Михайлов от БСП.

Прокуратурата иска да разследва Кърчев за данъчни престъпления. Установени са достатъчно данни, че през месеците юни – юли 2015 г. в гр. Стара Загора, като управляващ "Би Би Си Кейбъл" ООД ,е избегнал плащането на данъчни задължения в особено големи размери – 320 000 лева ДДС.

"Току що разбрах за искането на прокуратурата за свалянето на моя имунитет. И веднага ще подам писмено съгласие до председателя на Народното събрание да се случи това. Щастлив съм, че наистина ще дам имунитета си, никога не съм се крил зад него. Целта е наистина да се изчисти името ми", коментира Борис Кърчев.

По думите му атаката срещу него идвала от местни структури на БСП в Казанлък.

"Никакви неизплатени данъци нямам, не се притеснявам от нищо. Към момента, в който съм прехвърлял фирми, те не са имали никакви задължения, имам документи", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase