Снимка: Bulgaria ON AIR

Отношенията между лидерите в коалицията "Обединени патриоти" в последните месеци загубиха своята политическа основа. Всичко премина в една междуличностна разпра, която се изрази в общуване през медиите и искане на оставки от едната и другата страна. Това създаде много лош фон както за "патриотите", така и за управляващите.

Така депутатът от "Обединени патриоти" доц. Милен Михов коментира в "Денят ON AIR" скандалите и подмятанията в последните няколко месеца между лидерите на ВМРО, ПП "Атака" и НФСБ.

Още по темата
Според него раздорите в коалицията компрометира идеята за обединение между националистическите партии в България, което определено разочарова обществото.

Доц. Михов коментира и скандалното изказване на Валери Симеонов, с което той нарече протестиращите майки на деца с увреждания "кресливи жени", а децата им - "уж болни деца".

"Дори в нормалното общуване никой не може да нарече една дама по такъв начин, дори на опашката в магазина. Една дума може да убие репутацията на всеки, камо ли на политик. Има думи, които не трябва да се използват. Категорично не одобряваме тези думи, дори и да са употребени по различен начин. Надявам се, че извинението днес беше искрено", каза пред Bulgaria ON AIR доцентът.

По думите му ДПС използват всички тези скандали, за да се домогнат по някакъв начин до властта.

"Твърде претенциозно е лидерът на ДПС да говори за демокрация. Това е партията, която е свързана с много корупционни скандали, партията, която е най-авторитарно управлявана. ДПС от известно време не просто заявява, тя стои в дъното на постоянната атака срещу управляващите", заяви още депутатът от ОП.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase